Preview Mode Links will not work in preview mode

Se människan

Sep 29, 2019

Åke Edwardson talar med Pontus Bäckström om sin roman Bungalow, historien om en far som söker sin försvunna dotter. En jakt som för honom till andra sidan jorden och platser han själv varit på 45 år tidigare. Samtal om kampen för att bli nykter och vara pappa och sökandet efter identitet.

Medarrangör: Albert...


Sep 29, 2019

Karin Smirnoff följer upp sin debut Jag for ner till bror med nya romanen Vi for upp med mor, där en kristen grupp, inte helt olik laestadianer, fascinerar en av bokens huvudpersoner men stöter bort en annan. Hon talar med Erik Gyll om vad det är som lockar med hierarkier, strikta regler och en grupp som skyddar...


Sep 29, 2019

Våra bilder och föreställningar förknippade med manlighet påverkar pojkar och mäns livskvalitet och är en viktig bakomliggande faktor när kvinnor förtrycks och utsätts för sexuellt våld och trakasserier. Samtidigt hörs i dag nykonservativa röster, exempelvis Jordan Peterson, tala om att västvärlden...


Sep 29, 2019

Norska Vigdis Hjorth talar med Kamilla Skarström Hinojosa om sin nya roman Henrik som bygger på Ibsens karaktär Hedda Gabler. En thrillerlik roman om rädsla och mod, kön och klass, borgerlighetens blanka yta och livslögnernas höga pris.

Medarrangör: Natur & Kultur


Sep 29, 2019

Historikern Henric Bagerius talar med Kerstin Alnebratt om sin bok Korsettkriget, om en del av kvinnokampen som få känner till. En  grupp Stockholmskvinnor gjorde på 1880-talet uppror mot det modeslaveri de var utsatta för. Frågor om kropp, svenskhet, kvinnlighet, frihet och demokrati berörs.

Medarrangör: Natur &...